発酵サロン泉州糀屋本家では、毎日料理教室を開催しています。 無農薬米を使っての糀作りや、調味料、スーパーやコンビニでは手に入れることの出来ない体に良いお醤油などの作り方も学べます。 「私たちは菌に守られている」 50兆個とも100兆個とも言われる常在菌。体重の5~10%存在する常在菌。 母親から子に、妊娠・出産・授乳時、伝わる常在菌。 遠い遠い御先祖様の常在菌が、今の私たちの身体を守り続けています。 サプリメントやヨーグルトなどでいくら菌を身体に入れ続けても、そう簡単に定着するものではないのです。 日本古来よりある、味噌・醤油を素手で手作りし、毎日の食に取り入れましょう。 発酵サロン併設で、手作り調味料の搾りかすや甘酒・その他の糀調味料を利用しての、料理教室を実施しております。 「生活習慣病回避」「癌の再発回避」「ダイエット」「現代版栄養失調の改善」を目指しております。 公式ショップ(ECサイト)でも泉州糀屋本家の発酵調味料をお買い求め頂けます。「手作り醤油作成キット」「生命の味噌」など人気商品です。 岸和田市のふるさと納税の返礼品としてもお求めいただけます。「手作り醤油作成キット」は少し変わったギフトとしても喜ばれる発酵調味料です。 2025年3月6日より「よもぎ蒸し」を教室に来て頂いている方にして頂けるようになりました。(別途料金) 発酵サロンに来て頂くと、お腹から身体から健康になり、心も健康になります。 こちらは料理教室とセットになります。 詳しくは公式HPより「お問合せ」ください。 【アクセス】最寄り駅:南海本線忠岡駅。泉大津駅など乗り換えで普通電車で停車。近隣のコインパーキングをご利用下さい。 Welcome to Fermentation Salon Senshu Kojiya Honke At Fermentation Salon Senshu Kojiya Honke, we host daily cooking classes. Participants can learn how to make koji using organic rice, craft their own healthy seasonings, and even prepare soy sauce that’s impossible to find in supermarkets or convenience stores. "We Are Protected by Microbes" Our bodies are home to trillions of resident bacteria—estimated at 50 to 100 trillion—accounting for 5–10% of our body weight. These microbes are passed down from mother to child during pregnancy, childbirth, and breastfeeding. The resident bacteria of our distant ancestors continue to protect our bodies to this day. While adding bacteria to your diet through supplements or yogurt may be popular, establishing a thriving microbial community within your body isn’t so simple. By returning to traditional Japanese methods of handcrafting miso and soy sauce, you can incorporate these time-honored practices into your daily meals. Our fermentation salon includes cooking classes where we use ingredients like handmade seasoning byproducts, amazake, and other koji-based seasonings. We aim to help you achieve goals such as: Preventing lifestyle-related diseases Reducing the risk of cancer recurrence Supporting healthy weight loss Combating modern-day malnutrition You can also purchase Senshu Kojiya Honke’s fermented seasonings from our official online store. Popular items include the Handmade Soy Sauce Kit and Inochi no Miso (Life Miso). Additionally, these products are available as thank-you gifts for donations through Kishiwada City's hometown tax program. The Handmade Soy Sauce Kit also makes a unique and appreciated gift for any occasion. For more information, please visit our official website. Access: The nearest station is Tadaoka Station on the Nankai Main Line. It’s also accessible via local trains stopping at Izumiotsu Station. Please use nearby coin parking lots for your convenience.
Keywords 発酵サロン, 手作り調味料, 手作り味噌, 手作り醤油, 料理教室, 生活習慣病回避, 癌の再発回避, ダイエット, 現代版栄養失調の改善, 大阪府, 岸和田市, 磯上町, 岸和田市 発酵サロン, 岸和田市 料理教室, 発酵サロン泉州糀屋本家, 調味料づくり, 調味料作り, EC, ECサイト, オンラインショップ, 岸和田MODE, 忠岡, 泉大津, 発酵おばあちゃん, マタニティフード, グルテンフリー, 発酵食品, 美容, 糀, SDGs, 腸活ドレッシング, 柿酢, 玄米醤油, 発酵調味料, 健康食品, 大阪岸和田, 生活改善, 杉樽, Japanese food, 伝統料理, オーガニックフード, organic food, レシピ, 日本料理, cooking class, cooking specialist, taking a cooking class, The Japan Association of Japanese and Fermented Cooking Classes for Foreigners., クッキング, 大阪, 発酵 大阪, 発酵 関西, 発酵 醤油, 発酵 味噌, みそ, しょうゆ, 発酵オカン, 白味噌, Organic Soy Sauce Japan, Organic Gluten-Free Soy Sauce, サステナブル オーガニック調味料, 有機調味料 持続可能性, 有機醤油 アレルギー対応, オーガニック調味料 おすすめ, おすすめ 料理教室, 岸和田 料理教室, 泉大津 料理教室, おススメ 発酵, ふるさと納税 返礼品, ふるさと納税 岸和田市, テレビ岸和田 出演, 大阪 発酵, 大阪 オーガニック, 発酵について, 大阪 料理教室, 関西 料理教室, 健康 料理教室, 発酵料理 初心者, 健康志向 料理教室, 腸活をサポートする料理教室 岸和田, 初心者向け 発酵食品作り 大阪, 糀作り体験, 岸和田市ふるさと納税, 無農薬米を使った糀作り教室 泉州糀屋本家, Fermentation Salon, Senshu Kojiya Honke, Koji-making experience, Organic rice fermentation, Handmade miso and soy sauce classes, Handmade soy sauce kit, Kishiwada City hometown tax gifts, 通販, よもぎ蒸し, 足湯.
Cash
Loading map...